share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
pestesparanghel

Biban pe gratar cu sparanghel

Primavara aduce noi promisiuni pentru un stil de viata mai echilibrat si fum de la gratare prin toate spatiile verzi. Nu neaparat ca cele doua idei au multe legaturi, dar am incercat sa gasesc un numitor comun. Nu m-a ajutat vremea, asa ca am mutat scena actiunii inauntru.

Ingredients

3 linguri ulei de masline
4 linguri zeama de lamaie
Ardei iute
1 catel de usturoi
Ghimbir
1 biban
1 cub de unt
Sare si piper
7-8 sparangheli

Instructions

1
Pentru biban am pregatit o marinada din 3 linguri ulei de masline, 2 de zeama de lamaie, ceva ardei iute, 1 catel de usturoi si o cantitate asemanatoare de ghimbir.
2
Pestele a fost crestat pe diagonala din loc in loc si l-am asezonat cu sare si piper. Am intins o folie alimentara, am asezat pestele si l-am uns cu marinada. Am invelit cu grija si l-am introdus in frigider, sa se desavarseasca gustul pestelui, cam o ora.
3
Dupa o ora, se incalzeste grill-ul si se aseaza pestele cu blandete. Dupa ce sfaraie bine cateva minute, se intoarce cu grija in timp ce te invalui in fum. Cu marinada ramasa, se unge pestele din cand in cand pentru mai multe efecte speciale. Dupa 4-5 minute pe fiecare parte, al meu a fost gata.
4
Cat timp isi trage sufletul, curat grill-ul cu un servetel si pun sparanghelul cu un strop de ulei, iar dupa 3-4 minute un cub de unt, 2 linguri de zeama lamaie, sare si piper. Restul e poveste. Sa va mearga la suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mike The Chef
Close Cookmode