share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
doradasicouscous

Dorada en papillote, cu cous cous si sos de unt ars

Timpul nu mai are rabdare cu noi. Totul se petrece într-un ritm din ce in ce mai accelerat, mancam pe fuga sau in picioare. Macar cateodata sa ne gasim ragaz sa gatim, sa ne relaxam si sa ne bucuram de o masa cu cei dragi.
Pentru iubitorii de peste, pentru cei ce-si doresc sa manance sanatos, simplu si relativ rapid astazi voi gati dorada intreaga “ en papillote”, aromatizata cu ghimbir, usturoi si lamaie, couscous cu ardei gras, ceapa rosie si masline, broccoli si sos de unt cu rosii si capere. E gata in jumatate de ora! Hai, 45 de minute maxim !

Ingredients

1 dorada intreaga(eviscerata si fara solzi)
1 catel de usturoi
zeama de lamaie
1 ceapa rosie
2-3 rondele de ghimbir
120 g couscous
180ml apa fiarta cu un praf de sare
sare si piper
8 masline
1 buchet de broccoli (eu am folosit 3/4 din cel din poza)
1 ardei kapia
70g unt (min 82% grasime)
ulei de masline extra virgin
1 lingura capere
2 rosii cherry(optional)

Instructions

1
Am inceput cu pestele pentru ca el dureaza cel mai mult. Dupa ce am dat drumul cuptorului sa se incalzeasca la 200°C, am crestat pestele diagonal in 4 locuri, l-am asezonat cu sare si piper, zeama de lamaie, ulei si l-am asezat pe un strat format dintr-o jumatate de ceapa rosie, taiata solzisori. Peste el 3 feliute de ghimbir pe care le-am taiat in batonase subtiri si 1 catel de usturoi feliute. Toate acestea vor fi “ambalate” intr-un plic din hartie de copt. Pestele se aseaza in mijloc, iar mai apoi aduc laolalta marginile hartiei care se vor indoi de cate ori este necesar, pentru a va asigura ca isi pastreaza forma si pastreaza aburul creat inauntru. Dupa aceea, se pliaza si capetele si se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute .
2
Pentru cous cous se incalzesc 180 ml apa cu un varf de sare, iar cand aceasta a ajuns la fierbere se toarna cu grija peste cous cous si se acopera pentru 5 minute. Intre timp se taie ardeiul cubulete, jumatate de ceapa rosie marunt si maslinele. Eu am folosit kalamata pe care le-am presat cu lama cutitului si le-am rupt in 2 pentru a scoate samburule, iar apoi le-am taiat, fiecare jumatate in 3 parti, pe lungime. Se amesteca toate ingredientele, se potriveste de sare si piper si se adauga si cativa stropi de ulei de masline .
3
4
Pentru sos, se pune untul ( gras sa fie, min 80% grasime ) in cea mai mica cratita pe care o aveti sau, intr-un ibric pe foc mic. Dupa ce acesta s-a topit, va incepe sa se separe. O parte din spuma, dar si alte reziduuri se vor depune pe fundul cratitei. La scurt timp, untul isi va schimba culoarea din galben stralucitor intr-un galben mai intens cu tente aramii. Aveti grija sa nu devina maroniu. In franceza acesta poarta numele de unt de alune de padure, din cauza culorii si a aromei de alune pe care acesta o capata. Din acest punct se ia de pe foc, si se lasa deoparte 2 minute si se strecoara printr-o sita fina sau tifon. Apoi, se adauga rosiile cherry taiate feliute, caperele, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper .
5
Broccoli se rupe in buchetele si se spala sub jet de apa rece. Cand pestele este gata, se fierbe 2 minute in apa cu sare. Sosul e prieten bun cu broccoliul si pestele, ramane doar sa puneti un pahar de vin si sa savurati. Sa va mearga la suflet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mike The Chef
Close Cookmode