share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
pizzacuquinoa

Pizza cu blat de quinoa

Pentru cei cu intoleranta la gluten sau care vor sa-ncerce ceva nou, blatul de pizza din quinoa este foarte gustos, hranitor si sanatos. Quinoa este o sursa grozava de proteina vegetala, fiind ideala pentru cei care prefera sa evite carnea din diverse motive.

Ingredients

250g quinoa
500ml apa/supa de legume
2 oua
40g parmezan
1 dovlecel
5 rosii cherry
10 masline kalamata
150g branza mozzarella
1/2 ardei gras
5 ciuperci (eu am folosit champignon brune)
80g branza cu mucegai
1/2 ceapa rosie

Instructions

1
Este necesar ca quinoa sa fie inmuiata in apa. Cel mai usor este sa o lasati de seara, pentru dimineata sau inainte de a pleca la serviciu, pentru cina. Se scurge de apa in care a stat si se clateste cu jet de apa rece. Eu am folosit 250 g pe care am acoperit-o cu apa, 500ml si jumatate de lingurita de sare. Este mai bine daca aveti supa de legume sau de oase, dar e ok si cu apa. Se aduce la temperatura de fierbere, se pune capacul si se continua la foc mic pentru 15-20 minute sau pana ce lichidul s-a absorbit, dupa care se rastoarna in alt vas mai larg pentru a se raci mai usor.
2
Dupa 10-15 minute, cand quinoa s-a racit se amesteca cu cele doua oua batute si parmezanul ras. Apoi se intinde pe o foaie de copt, unsa cu un pic de ulei, iar peste ea se aseaza alta foaie de copt, de asemenea unsa si apoi se niveleaza cu facaletul pana ce devine uniforma.
3
Se coace in cuptorul incins la 200 C pentru 20 minute apoi se intoarce pe cealalta parte, se scoate foaia de copt de deasupra si se mai coace 10 min sau pana ce este aurie.
4
Eu am folosit dovlecel, rosii cherry, masline, ardei gras si mozzarella pentru jumatate si ciuperci, ceapa rosie, branza cu mucegai pentru cealalta jumatate. Au iesit doua pizza intr-o tava dintr-o joaca, poti foarte bine sa nu optezi pentru aceasta varianta si sa alegi una dintre variante si sa dublezi cantitatea ingredientelor folosite. Ori, mai bine, foloseste toppingul preferat sau ce-ti place din ce ai in frigider .
5
Se mai baga la cuptor in jur de 20 de minute pana ce branza s-a topit si a capatat o culoare frumoasa si legumele s-au gatit. Sa va mearga la suflet!
    • Sim
    • mai 28, 2017
    Răspunde

    Cat timp trebuie lasata quinoa la inmuiat in apa? Vreau sa fac astazi aceasta reteta si acum am citit ca trebuie lasata peste noapte. Se poate lasa si mai putin?

    Multumesc.

      • Mike
      • mai 28, 2017
      Răspunde

      Buna!
      Ca in orice chestiune…parerile sunt impartite. Cei mai multi spun ca minim 3-4 ore ar fi suficiente.Eu doar am considerat ca e mai practic sa fie lasata peste noapte. Am gatit si quinoa neinmuiata ,dar mi s-a parut un pic amaruie. Este foarte important sa fie clatita cu apa din abundenta. Sper ca a fost de folos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mike The Chef
Close Cookmode