share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
muschiporccupiuredepastarnac

Porc cu piure de pastarnac si sos de rodie

Atunci cand vine vorba de porc, ne gandim la un preparat greu si satios. Pentru cei care se feresc de grasime, pot consuma cu incredere muschiulet de porc, care este slab si foarte gustos. Este important sa nu fie gatit prea tare, pentru ca atunci va fi sec.
Reteta de azi aduce impreuna porcul cu un piure usor dulceag de pastarnac, morcovi, care vor avea o tenta dulce acrisoara si varza care va aduce un aer asiatic impreuna cu mireasma sosului de rodie infuzat cu ghimbir.

Ingredients

400g pastarnac
4-5 morcovi
sucul de la o rodie
muschiulet de porc,aproximativ 1/2 kilogram
jumatate de varza chinezeasca
1-2 linguri sos de soia
1 catel de usturoi
cativa stropi de otet de vin
2-3 feliute de ghimbir(optional)
1/2 lingurita de zahar

Instructions

1
O sa incep cu piureul de pastarnac copt. Pentru acesta , 300 g păstârnac ( 4 de marime medie ) curatat de coaja il voi taia in bucati egale. Se amesteca cu jumatate de lingurita de sare, ceva piper ( preferabil alb ), cativa stropi de ulei de masline si se aseaza in tava in care va fi introdus la cuptor.
2
Impreuna cu pastarnacul, morcovii pe care i-am taiat in jumatate, apoi pe diagonala, folosit taisul cutitului cam la 45 de grade. Si pe acestia i-am condimentat simplu cu sare si piper si i-am introdus la cuptorul preincalzit la 200g pentru 25 min.
3
Dupa 10 minute, radacinoasele se intorc pentru a nu prinde culoare, iar dupa alte 15 minute, legumele ar trebui sa fie coapte. Peste morcovi se pune jumatate din zeama de la o rodie si se mai lasa in cuptor 5 minute. Pastarnacul se scoate iar daca acesta nu este copt, pune-i intr-o cratita mica, acopera-i cu apa si mai fierbe-i 10 min. Unul din motive ar putea fi faptul ca pastarnacul nu mai este la prima tinerete si partea aceea lemnoasa din mijloc va fi mai dura. Cand este fiert, se pune in blender cu 150ml supa de legume sau apa in care acesta a fiert .Eu l-am trecut apoi printr-o sita fina,dar acest pas nu este necesar.
4
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se condimenteaza cu sare , piper si cateva crengute de cimbru .Se poate de asemenea condimenta cu un amestec de ierburi uscate, dupa preferinte. Este de preferat ca acesta sa stea macar 15 minute la temperatura camerei inainte de a-l arunca in tigaie. Se frige pe fiecare parte intr-o tigaie incinsa la foc mediu, cam 20-25 minute in total, intorcandu-l la fiecare 5 minute . Cand apesi cu degetul pe el, trebuie sa opuna rezistenta si sa-ti impinga degetul afara. Similar cu atingerea partii carnoase de la baza degetului mare, atunci cand ai impreuna degetul mare si cel mijlociu si ai presa cu aratatorul celeilalte maini. Inainte de a-l scoate, aruncati in tigaie un cub de unt si tavaliti porcul prin untul topit inca 1 minut inainte de a-l scoate pe o farfurie. Acesta se lasa la odihnit 5-10 minute , sa-si traga sufletul dupa ce a fost alergat atata vreme in tigaie.
5
In tigaia in care ati prajit porcul, caliti jumatate de varza chinezeasca taiata, impreuna cu un strop de otet de vin, un catel de usturoi si 1-2 linguri de sos de soia . Aceasta etapa nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.
6
Pentru sos, sucul ramas de la rodie si zaharul se reduc pe foc mic pentru cateva minute, pana se acesta va ajunge la consistenta unui sirop. Nu mai ramane decat sa le punem impreuna si sa servim. Sa va mearga la suflet !
  1. Răspunde

    Da-mi te rog o reteta buna de chili con carne. Pentru mine e mancarea no. 1 si vreau sa incerc toate retetele posibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mike The Chef
Close Cookmode