share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
risottocusfeclasibranzadecapra2

Risotto cu sfecla, branza de capra si nuci

Un motiv bun sa ne placa rozul … in farfurie. Acest risotto este minunat, iar aromele se completeaza intr-un mod subtil.

Ingredients

2 sfecle (100g fiecare)
ulei de masline
3 crengute de cimbru
160g orez arborio
2 salote
1 catel de usturoi
70ml vin
400ml supa de legume
30g unt
50 g branza de capra sau cu mucegai
1/2 legatura de marar
sare si piper

Instructions

1
Pentru inceput, se baga la cuptor la 200 ° C 2 sfecle, invelite in folie de aluminiu, cu sare, piper, cimbru si un strop de ulei. Se coc aproximativ o ora sau pana ce sunt moi in centru. Daca introduci un cutit, acesta ar trebui sa patrunda sfecla cu usurinta. Cele folosite de mine sunt de dimensiuni mici/medii, in jur de 100g fiecare. Dupa ce s-au copt, se curata de coaja si se blendeaza pana ce se obtine un piure fin. Poti adauga 50ml supa/ apa pentru a usura procesul. Daca vrei, poti omite acest pas si adaugi sfecla taiata dupa bunul plac.
2
O sa continui cu orezul. Tai 2 salote si un catel de usturoi marunt, apoi le calesc in ulei 3 minute la foc mic fara a prinde culoare.
3
Adaug 160 g orez arborio si amestec 1 minut, dupa care adaug 70ml vin, iar dupa ce acesta s-a evaporat , adaug 200ml supa de legume/pui sau apa.
4
Cand scade se completeaza cu supa de legume (inca 200ml) pana ce orezul este aproape fiert, insa, mai este un pic tare in interior.
5
In acest moment se adauga un cub de unt (aproximativ 30 g ), piureul de sfecla ( eu am folosit cam ¾ din piure ) dar poti adauga dupa gust mai mult sau mai putin si se mai gateste 2-3 minute, iar la final se adauga 50g branza de capra.
6
Se amesteca cu marar tocat si se aseaza in farfurie. Merge de minune cu cateva nuci zdrobite si un pic de branza maruntita. Sa va mearga la suflet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mike The Chef
Close Cookmode