share
cookmode
print
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
bookmark
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
rate recipe
tartalegumespirala2

Tarta cu branza si legume in spirala

Aceasta tarta arata senzational si poate fi un prilej bun pentru a-ti chema prietenii la masa. Intr-una dintre putinele zile in care avem timp liber, ar fi un moment potrivit sa lucram impreuna cu cei apropiati la aceasta minunatie. Si avand in vedere ca ia ceva timp sa feliez legumele, o alta pereche de maini ar fi mai mult decat binevenite.

Ingredients

110 g unt rece
190g faina 1 lingura de apa
100g cheddar
70g parmezan
450g ricotta
1 catel de usturoi dat prin razatoare
2 zucchini
1 vanata
5 morcovi
2 cepe rosii mici
50 g rucola
30 g parmezan
40ml ulei de masline
1 catel de usturoi
30g nuci

Instructions

1
Faina se amesteca cu untul rece taiat cubulete, impreuna cu doua linguri de apa pana devine un aluat omogen. A fost de ajuns pentru tava de tarta de 27 cm dar coaja de tarta a fost relativ subtire. Daca vrei, poti folosi o reteta si jumatate, respectiv 265 g faina si 165 g unt, ori chiar dublul retetei, iar in caz de ramane, se poate congela pentru o utilizare ulterioara.
2
Cata vreme aluatul de tarta sta la frigider se da pe razatoare 100 g cheddar sau alta branza tare, 70 g parmesan si se amesteca cu 450g ricotta, un catel de usturoi dat prin razatoare si niste ierburi uscate.
3
Dupa ce aluatul a stat macar o ora la frigider, se intinde pe o suprafata care a fost presarata cu faina intr-o foaie fina.
4
Se ruleaza pe sucitor, iar apoi se aseaza deasupra tavii si se taie excesul (nu a fost cazul la mine :) ). Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se coace in cuptorul preincalzit la 180 ° C pentru 15-20 minute.
5
Ca sa-si pastreze forma, se aseaza peste aluatul de tarta o hartie de copt si ceva greutate ca sa nu creasca, fie niste boabe de fasole pe care nu mai ai intentia de a la gati dar care se pot folosi si la alte tarte, ori in cazul de fata, am folosit o jumatate de kilogram de zahar. Stai fara griji, nu se transforma in caramel.
6
Acum incepe distractia cu adevarat. Se foloseste peeler-ul (curatatorul de cartofi) sau o mandolina de taiat legume cu care se vor felia 2 zucchini sau dovlecei, 1 vanata de dimensiune medie, 5 morcovi si 2 cepe rosii mici.
7
Cand legumele au fost feliate, vanata se taie in jumatate pe lungime, la fel si dovlecelul daca este gros astfel incat latimea legumelor sa fie similara.
8
Si de-acum sa-ncepem joaca, cat tarta se raceste. Am inceput cu 7 "rulouri" de morcovi, pe care le-am inconjurat cu straturi de dovlecel, vanata si morcov pe care le-am alternat. Am introdus si un strat de ceapa rosie, taiat fin, dar o poti omite daca preferi.
9
Cand tarta s-a racit, am asezat uniform amestecul de branza si am mutat aranjamentul creat cu grija in centrul tartei.
10
Am continuat pana am ajuns la exterior, am presat sare si piper, cativa stropi de ulei de masline si am dat-o la cuptorul incins la 190 ° C pentru o ora.
11
Legumule si-au pastrat inca textura, daca preferi sa fie mai moi, poti acoperi tarta cu folie de aluminiu pentru jumatate din timpul de gatire. Am presarat verdeata proaspata pe deasupra, iar rezultatul este cu adevarat impresionant, atat vizual cat si gustativ. Sper ca o sa o faceti, este simpla ,singurul impediment fiind timpul necesar felierii legumelor. Cu putina rabdare, se rezolva. 50 g rucola,un catel de usturoi, 40ml ulei, 30g parmezan si cateva nuci le-am transformat intr-un pesto rapid cu care am acompaniat tarta pentru un rezultat spectaculos. Sa va mearga la suflet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mike The Chef
Close Cookmode